Intarsia Wood

Lær teknikken bag intarsia

Der findes i dag en række af forskellige former for håndværk. Lige fra de mest kendte som murer, tømrer og glarmester til de lidt mindre kendte. Det kan for eksempel være skibsmekaniker, tagdækker og beslagsmed. Sidstnævnte beskæftiger sig med noget så specielt som at lave og sætte sko på heste! Fælles for alle disse håndværk er, at der er uddannelser for dem alle. Det vil sige man kan tilegne sig den nødvendige viden og de færdigheder, der skal til. For eksempel for at blive autolakerer eller finmekaniker.

En af verdens ældste teknikker

Men det er ikke alle former for håndværk, man kan uddannes sig indenfor. I hvert fald ikke ad officiel vej. Og en af disse er intarsia. Og hvad er så det for noget, tænker du måske? Intarsia er en gammel håndværksteknik der stammer helt tilbage til 1500- og 1600-tallets renæssance. Teknikken kan bedst beskrives som en form for udsmykning. Typisk lavet som mosaik udarbejdet i forskelligfarvet træ, lagt ind i en overflade. I nogle tilfælde kombineres træet også med andre materialer, såsom marmor, perlemor og metaller som guld, sølv, bronze og messing.

Uddannelse eller fritidshobby?

Intarsia er dermed et mange hundrede år gammelt træ-håndværk, som kun ganske få mestrer. Der findes heldigvis stadig en række dedikerede håndværkere, der holder den stolte tradition i hævd. Men skulle du have fanget interesse for dette særlige håndværk? Og måske ligefrem få lyst til at lære det? Så er det naturligvis muligt. Du kan enten vælge selv at prøve dig lidt frem med hjælp fra online videoer og andre guides. Men du kan også vælge at gå all-in og uddanne dig indenfor denne særlige dekorationsteknik.

Invester i tid og materialer

Vælger du sidstnævnte? Så vil der ikke være tale om en traditionel, SU-berettiget uddannelse. Tvært i mod. Derimod vil der være tale om et læreforløb, hvor du oftest selv skal finde en lærermester, der vil lære fra sig. En lærermester der vil give de stolte traditioner videre. Det kræver lidt gå-på-mod, men er absolut ikke umuligt! Ønsker du i stedet at prøve dig lidt frem på egen hånd? Så er det absolut også muligt. Blot skal du være opmærksom på, at det kræver en del materialer. Og også materialer der kan være dyre.

Lån penge og kom i gang

Brænder du efter at komme i gang? Men har du ikke lige pengene til det? Så kan du enten spare op – eller vælge at låne penge. Det kan du både gøre i din egen bank eller online. Et af de steder, hvor du ikke behøver forklare så meget om formålet, er hos Facit Bank. Her kan du låne helt op til 200.000 kroner, så der er lidt at komme i gang for. Så hvad venter du på?